Protejam natura-renuntam la microparticolele din plastic!

s560x316_protejam_natura

Ada Cosmetics renunta la microparticolele din plastic din produsele sale.

Departamentul Federal al Afacerilor de Mediu a cerut retragerea voluntara a acestora.

Ada Cosmetics a pus in aplicare de cativa ani metode de sustenabilitate eficiente, detinand in portofoliu produse prietenoase cu mediul inconjurator. De mai bine de 7 luni , compania a abordat si problema renuntarii la microparticolele din plastic, luand initiativa in cercetarea alternativelor. Desi  Ada Cosmetics foloseste doar microparticole de polyethylene in cateva din gelurile de gomaj (cantitate anuala de 200 kg)considera ca fiecare efort aduce diferente semnificative.

Cercetarile companiei au adus rezultate immediate in acest sens. Microparticolele din plastic au fost inlocuite cu ceara vegetala , celuloza si alti compusi biodegradalibi. Acesti compusi sunt extrem de eficienti , nesintindu-se diferenta in calitatea produsului finit.

In prezent, toate formulele produselor cosmetice ce au fost afectate de schimbare sunt in proces de schimbare .

Procesul de modificare a formulei a inceput inca de la inceputul lui 2014,fiind luati in considerare acesti compusi atat de prietenosi cu mediul inconjurator.

Wilhelm Konning-CEO Ada Cosmetics ne comunica ca procesul de inlocuire a microparticolelor din plastic cu compusii 100% naturali  continua si ca aceasta schimbare este benefica atat celor care folosesc produsele cosmetice cat mai ales mediului inconjurator.

Background

Microparticolele din plastic (mai mici de 5 mm) sunt folosite de obicei in produse cosmetice cum ar fi pasta de dinti, gelul de dus sau in produsele de peeling. Scopul acestora este de a indeparta placa dentara sau celulele moarte ale pielii. Dupa ce produsele au fost folosite , aceste microparticole ajung in sistemul de canalizare . Si cum statiile de epurare nu le pot procesa  le plaseaza in mediul inconjurator, ajungand in lacuri, rauri, oceane sau in panza freatica.

Oceanele Planetei contin de sase ori mai multi compusi din plastic fata de planctonul natural.

(Sursa: Plastic Planet)

Fauna acvatica poate incurca aceste microparticole cu hrana lor naturala.

Asadar, microparticolele din plastic au intrat in lantul trofic, prin consumul acestora de catre pesti dar si prin infiltrarea lor in apa potabila si a resusurselor de hrana.

Un gând despre “Protejam natura-renuntam la microparticolele din plastic!

  1. Pingback: Sarbatorim Ziua Pamantului! | Concept Hotels Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s