CE ADUCE NOU 2012 PENTRU HOTELURILE EUROPENE?

Site-ul britanic londonhotelsinsight.com apreciază că 2012 va aduce câteva transformări interesante în dotările şi facilităţile hotelurilor europene.După ce ultimii 10 ani au permis ascensiunea fără precedent a „boutique hotel”-urilor şi a brandurilor de lux gen „Versace” sau „Bulgari”, a venit vremea ca hotelurile tradiţionale să se adapteze secolului XXI şi să ofere clientului aceleaşi condiţii ca şi cele din propria sa locuinţă.

Se aşteaptă, astfel, ca majoritatea hotelurilor să recurgă din ce în ce mai mult la:

-Check-in şi check-outul electronic, împrumutat de la companiile aeriene şi implementat atât pe site-urile hotelurilor cât şi pe cele ale motoarelor de rezervare. Un exemplu în acest sens îl constituie britanicul http://www.yotel.com, inspirat după sistemul de rezervări al British Airways.

-Disponibilitatea sporită pentru media în cadrul hotelului. Un ziar şi câteva canale prin satelit nu mai sunt suficiente. Unele hoteluri au cărţi sau DVD-uri disponibile la recepţie, au amenajat propriile lor biblioteci şi săli multimedia, iar altele împrumută chiar şi console de jocuri pentru divertisment.

-WiFi gratuit pretutindeni. Hotelurile tradiţionale, de tarif sporit, continuă să ofere acces Internet contra cost sau să nu ofere deloc acces Internet, în timp ce structurile de buget mediu pun WiFi gratuit la dispoziţia clienţilor, permiţându-le acestora să îşi poată manageria propria afacere chiar şi de la distanţă.

-Introducerea automatelor în multe din hotelurile de buget redus sau de buget mediu. Nu se va pune doar problema clasicelor furnizoare de Coca Cola şi batoane de ciocolată, noile echipamente putând realiza un avansat control al temperaturii şi oferi o gamă amplă de produse alimentare sănătoase, înlocuind în întregime vechiul sistem de room service.

-Amenajarea de spaţii spa care să satisfacă nevoia de bunăstare a oaspeţilor va transforma clasica baie a hotelului într-o aşa numită cameră umedă, în care duşul devine standard, iar hidromasajul o certitudine.

Sursa: revista Travel Advisor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s