Alegerea dotarilor pentru hotel – o decizie extrem de importanta

Industria hoteliera se extinde zi de zi datorita cresterilor inregistrate de turismul de odihna si de cel corporatist. Frecventa calatoriilor a crescut de-a lungul ultimilor 10 ani, determinand hotelurile sa faca tot posibilul sa atraga cat mai multi oaspeti si sa le ofere un sejur cat mai confortabil. Hotelierii sunt constienti de faptul ca daca doresc ca oaspetii sa ii aleaga in favoarea competitorilor, trebuie sa le ofere ceva in plus. Cel mai important lucru este sa ofere dotari de calitate la preturile potrivite. Daca vreti ca hotelul sa abia succes trebuie sa incercati sa urmariti noile tendinte, asigurandu-va prin acest lucru un grad de ocupare mai bun.

Puteti incepe cu dotarile hotelului, oferind lucruri de baza cum ar fi produse de toaleta, prosoape, umerase, etc. Scopul principal al acestor produse este sa ofere oaspetilor cat mai mult confort si sa ii faca sa se simta ca acasa.Totusi, definitia generala a dotarilor de baza oferite de hotel difera in functie de tipul si clasa hotelului. Industria hoteliera este o industrie extrem de competitiva, fiecare jucator de pe aceasta piata concurand cu ceilalti pentru a-si mentine afacerea. Astfel, dotarile si produsele oferite de hotel sunt o parte importanta in aceasta competitie, tinandu-se cont de lucruri cum ar fi numarul de produse oferite, calitatea si designul acestora.

Asteptarile oaspetilor referitoare la aceste dotari sunt influentate de tipul hotelului si de cat de sofisticat este acesta. Umerase, cutii pentru gheata, prosoape absorbante, lenjerie de pat de cea mai buna calitate, suporturi din lemn pentru bagaje, etc., toate acestea sunt dotari de baza pentru hotelurile de clasa medie. Scopul principal pentru care se ofera dotari in plus este cresterea gradului de ocupare al hotelului. Cu cat acesta este mai crescut, cu atat creste si calitatea si numarul de dotari oferite.

Hotelurile si complexurile hoteliere clasificate la 5 stele ofera servicii si dotari de nivel inalt, pentru a atrage oaspetii cu buget mai mare. De exemplu, seturile de ras, seturile medicale, halatele si prosoapele din microfibra, oglinzile pentru ras cu tehnologie ‘anti-fog’, frigider, minibar, etc., sunt doar cateva exemple de dotari hoteliere de inalta calitate oferite de acest tip de hoteluri. Aceste dotari vor atrage oaspeti noi si vor creste de asemenea si gradul de ocupare.

Oaspetii ofera rating-uri pentru dotarile hotelului bazandu-se pe calitate si pe confortul oferit de acestea. Cand un hotelier este in procesul luarii unei decizii in legatura cu achizitionarea dotarilor ce vor fi oferite, mai multi factori ii influenteaza alegerea si anume bugetul, asteptarile clientilor, tipul de clienti pe care ii au, etc. Valoarea si importanta dotarilor hoteliere nu poate fi trecuta cu vederea intrucat acestea vor influenta in mod direct gradul de ocupare.

In concluzie, alegerea produselor potrivite pentru hotel este o decizie foarte importanta, iar ofertele disponibile trebuiesc analizate cu mare atentie, procesul incheiandu-se cu alegerea variantei care ofera cel mai bun raport calitate-pret.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s