Radu Mazare: Plajele sa fie date hotelierilor. Fiecare statiune trebuie sa aiba specificul sau

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, sustine ca plajele trebuie sa ajunga la hotelieri si fiecare unitate hoteliera de pe litoral trebuie sa aiba o bucata de plaja, insa, totodata, ar trebui sa existe si zone de plaja publica pentru cei care nu doresc sa inchirieze un sezlong.

„Parerea mea este ca fiecare hotel trebuie sa aiba plaja lui in fata, inclusiv hotelul care este pe malul lacului trebuie sa aiba un corespondent de plaja pe partea cealalta, unde sa vina turistul sa stie ca umbreluta vargata apartine hotelului cutare sau hotelului cutare. Parerea mea este ca trebuie sa fie niste bucati de plaja care sa fie plaja comunala sau publica, unde sa vina toata lumea sa-si puna cearsaful si asa cred ca trebuie sa functioneze plajele”, a declarat Radu Mazare, joi, in cadrul dezbaterii despre Legea turismului organizata de Comisia de Administratie a Camerei Deputatilor.

El a precizat ca in prezent plajele sunt subinchiriate de catre hotelieri de la operatorii care au castigat licitatiile si considera ca acest lucru nu este firesc.
„Acum nu sunt date lor, sunt subinchiriate la a doua sau a treia mana. Se iau bani foarte multi, creste pretul serviciilor pentru consumatorul final. Eu am un hotel in Mamaia si in fata plaja o are nu stiu cine care a dat-o nu stiu cui. E nefiresc sa se intample asa. Turistul se duce pe plaja si acolo ii cere pe sezlong cat il costa camera, sunt si cazuri de genul asta”, a explicat Mazare, citat de Mediafax.

El a mai spus ca asa cum partiile de schi apartin autoritatilor locale sau operatorilor privati, tot asa si plajele trebuie sa ajunga la hotelieri.

Totodata, Mazare crede ca ca fiecare statiune trebuie sa aiba specifiul sau, respectiv unele sa fie destinate distractiei, altele famiilor, si ca nu trebuie gandite toate in mod uniform.

„Statiunile in sine se adreseaza unor categorii diferite de turisti. Unele se adreseaza turismului de masa cu all-inclusive, altele se adreseaza tinerilor pe distractie, vezi Ibiza, altele se adreseaza unei clase mai inalte. Nu putem sa le gandim uniform de la cap la coada”, a spus Mazare.

El a spus ca jumatate din Mamaia functioneaza pentru distractie si ca muzica nu ar trebui interzisa pentru ca altfel acea parte din statiune ar muri.

„Sunt hotelieri care tipa ca-i deranjeaza muzica, sunt altii care sunt extrem de bucurosi ca este muzica si divertisment de noapte. Jumatate din statiunea Mamaia functioneaza in weekend pentru cluburi si pentru divertisment. Tot ce inseamna de la Cazino incolo, aproape toate hotelurile, functioneaza mai putin cu agentii de turism care ii umplu hotelul de luni pana lunea cealalta si mai mult pe ceea ce inseamna joi, vineri, sambata, duminica pentru divertisment. Daca ma intrebati, este o modalitate foarte buna de promovare a Romaniei pe segmentul acesta, cel putin pe statiunea pe care o administrez eu. Deci, aici interdictia ar trebui vazuta si lasata la latitudinea autoritatilor locale. E greu de la Bucuresti sa vii si sa evaluezi ca-l deranjeaza un club care a facut o investitie in nordul statiunii de aproape un milion de euro. Daca eu vorbesc cu baietii astia de la cluburi si am inchis muzica in momentul asta, jumatate din statiunea Mamaia a murit”, a afirmat Mazare.

El a precizat ca trebuie facuta o separare chiar in cadrul statiunii Mamaia, unde sa existe o zona pentru divertisment si una pentru cei care vin la mare cu familia.

“Lucrurile astea trebuie facute pe anumite zone. Hotelul meu din Mamaia e plin de familisti. Este in sudul statiunii pentru ca jumatate din Mamaia se adreseaza paturii medii care isi cumpara bilete prin agentii de turism. Hotelul e plin, dar nu am club de muzica acolo. Incercam o separare pentru a nu crea deservicii unora sau altora”, a explicat Mazare.

El a mai afirmat ca nu toate statiunile de pe litoral trebuie tratate uniform, ci este nevoie ca fiecare sa aiba specificul sau, iar acest lucru ar putea fi realizat de o structura din care sa faca parte autoritatile locale si hotelierii.

„Depinde cum definim zonele si caruia tip de turism ne adresam. Nu trebuie sa tratam la fel din 2 Mai pana in capat la Vadu. Ori asta este greu sa o faca cineva de la Bucuresti, nu stie, asta putem sa o facem intr-o structura, cum avem noi, spre exemplu, Asociatia Litoral-Delta Dunarii”, a mai spus Mazare.

Radu Mazare a participat, joi, la dezbaterile Comisiei de Administratie Publica din Camera Deputatilor pe legea turismului, care s-au desfasurat timp de doua zile la Olimp.

 

Sursa: Daily Business

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s